24 Ιουνίου 2023 : Γενετική 2023. Εξελίξεις και εφαρμογές στην Ιατρική

9 Ιουνίου, 20230

 

Γενετική 2023. Εξελίξεις και εφαρμογές στην Ιατρική

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην ημερίδα του Εργαστηρίου μας, µε τίτλο «Γενετική 2023: Εξελίξεις και Εφαρμογές στην Ιατρική», στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ιατρών, επαγγελματιών υγείας και βιοεπιστηµόνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με υβριδική μορφή (διαδικτυακά και με φυσική παρουσία) το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Η φετινή ηµερίδα θα είναι αφιερωµένη στην µνήµη της Οµότιµης Καθηγήτριας Αικατερίνης Μεταξωτού, αείµνηστης και πρωτοπόρου επιστήµονος και ιδρύτριας του Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής.

Η Κλινική και Εργαστηριακή Ιατρική Γενετική, αποτελούν πλέον σημαντικά εργαλεία σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ιατρικής πράξης  υποδεικνύοντας την ανάγκη τοποθέτησης των σπάνιων παθήσεων, ακόμα πιο μπροστά στην πρώτη γραμμή της Ιατρικής στην Ελλάδα. Στο επιστημονικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η οργανωτική-επιστημονική επιτροπή περιλαμβάνονται καταξιωμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι ασθενών που θα µας παρουσιάσουν νεότερα δεδομένα και απόψεις για την μεταφορά της αποκτώμενης γνώσης, από τον πάγκο του εργαστηρίου, στην κλινική και τους ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, δια ζώσης ή διαδικτυακά, και να συμμετάσχετε στην διάχυση πληροφοριών και την ανταλλαγή απόψεων, σε αυτή την προσπάθεια μας για δια βίου μάθηση και επιμόρφωση. Σας περιμένουμε και  φέτος για να εστιάσουμε από κοινού στις συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις στην πρόληψη, και στη διάγνωση σπάνιων γενετικών νοσημάτων ιδιαίτερα στο πλαίσιο ανάπτυξης- ή χορήγησης ήδη υπαρχουσών- γενετικά καθοδηγούμενων θεραπειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Jan Traeger – Συνοδινού
Καθηγήτρια – Διευθύντρια
Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής
Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *